We nemen vandaag contact met u op om u te informeren dat een concurrerend merk, EncroChat, heeft besloten de communicatie met meerdere toonaangevende merken, waaronder Ciphr te blokkeren. Vanaf gisteren is de communicatie met dit netwerk gestopt. We begrijpen dat het van het grootste belang is om veilige en open communicatie met uw contactpersonen te hebben en betreuren dat eindgebruikers hierdoor zullen lijden.
Vorige week verspreidde zich op YouTube een video over EncroChat die wees op een vermeende kwetsbaarheid. We willen graag duidelijk maken dat ons bedrijf niet betrokken was bij het maken of verspreiden van die video. Het lijkt erop dat het directe antwoord op deze video niet alleen was om concurrerende bedrijven te blokkeren, maar ook om een video te maken die de reputatie van Samsung Knox® probeert te schaden. Beide video’s konden de bruikbaarheid van de “vermeende” exploit niet aantonen.

Samsung Knox® heeft meerdere verdedigingslagen om bedreigingen te detecteren en onze apparaten te beveiligen. Het platform is onderhevig aan voortdurende audits en frequente beveiligingsupdates die ervoor zorgen dat hun apparaten een dynamisch veiligheidslandschap voorblijven. Ciphr profiteert van de wereldwijde bekendheid van Samsung Knox® en zijn voortdurende investering in eindpuntbeveiliging. Om de beste beveiligingspraktijken te volgen, raden we u aan regelmatig updates voor apparaten en besturingssystemen te gebruiken om te profiteren van beschikbare beveiligingspatches. We staan pal achter de beveiliging en codering van onze producten.

Zie hieronder enkele feiten in aanvulling op eerdergenoemde:

    • Ciphr is al 10 jaar marktleider in deze branche. Gedurende deze tijd hebben we meerdere geruchten en ongeldige informatie gezien als een poging om reputaties van concurrerende merken aan te tasten. Ciphr weigert deel te nemen aan deze activiteiten en gelooft dat bedrijven die dat doen hun eigen belangen voor hun klanten stellen.
    • Samsung Knox® en Ciphr-toepassingen zijn onderhevig aan voortdurende penetratietests en beveiligingsaudits. Beveiligingspatches worden vaak vrijgegeven om veiligheidsrisico’s voor te blijven. KNOX is wereldwijd vertrouwd en toonaangevend op het gebied van beveiliging van mobiele apparaten.
    • Samsung biedt een beloning van maximaal $200.000,- voor iedereen die kwetsbaarheden in hun systemen kan blootstellen. Als dit echt een bedreiging voor alle Samsung-apparaten was, zou het online zijn blootgesteld. www.tinyurl.com/samsungbounty.
    • Andere servers die gebruikmaken van Samsung staan nog steeds open voor EncroChat, ondanks hun claim om alle Samsung-apparaten te sluiten. Ciphr biedt Blackberry-apparaten, maar EncroChat heeft ook die verbindingen geblokkeerd.
    • Online vindt u talloze artikelen die bijna elk bedrijf in onze branche besmeuren. We onderzoeken ze allemaal, maar velen hebben geen bewijs of verdienste en worden verondersteld niet waar te zijn. We moedigen klanten aan na te denken over de motieven achter wat online wordt geplaatst. Wanneer exploits worden gepresenteerd aan de beveiligingsgemeenschap, bevatten deze voldoende details zodat de lezer de exploit zelf kan verifiëren. Zonder die informatie kunnen de claims niet als geloofwaardig worden beschouwd.

We willen onze klanten en partners bedanken voor hun aanhoudende vertrouwen en steun. We zullen trouw blijven aan onze principes van veiligheid, innovatie en professionaliteit.

Hoogachtend
CIPHR Management