Vi kontaktar dig idag för att informera dig om att ett konkurrerande varumärke, EncroChat, har beslutat att blockera kommunikationen med flera marknadsledande varumärken, inklusive Ciphr. Från och med igår har all kommunikation till det här nätverket upphört. Vi förstår att det är av största vikt att ha en säker och öppen kommunikation med dina kontakter och är ledsna över att våra användare kommer att drabbas av detta.Förra veckan cirkulerade ett videoklipp om EncroChat på YouTube som pekade på en potentiell sårbarhet hos varumärket. Vi skulle vilja klargöra att vårt företag inte har varit inblandat i att skapa eller distribuera det nämnda materialet. Det verkar som att EncroChats svar på videoklippet inte bara har varit att blockera konkurrerande företag utan också att själva göra ett videoklipp som försöker skada Samsung Knox® rykte. Båda videoklippen har misslyckats med att ge konkreta bevis för dessa ”påstådda” avslöjanden.

Samsung Knox® har flera försvarsmekanismer för att upptäcka hot och säkra deras enheter. Plattformen är föremål för löpande granskningar och frekventa säkerhetsuppdateringar som ser till att enheterna håller sig i framkant inom en dynamisk säkerhetsmiljö. Ciphr drar nytta av den globala exponeringen av Samsung Knox® och dess fortsatta investeringar i slutpunktsäkerhet. För att följa de bästa säkerhetsåtgärderna som finns, rekommenderar vi att regelbundna uppdateringar görs på enhets- och operativsystem. På så vis kan du dra nytta av tillgängliga säkerhetsuppdateringar. Vi står fast vid våra produkters säkerhet och kryptering.

 

    • Ciphr har varit ledande inom branschen i 10 år. Under denna tid har vi stött på flera rykten och falsk informationsspridning vars syfte har varit att skada konkurrerande varumärken. Ciphr vägrar att delta i den här typen av aktiviteter och anser att företag som gör det sätter sina egna intressen framför kundernas.
    • Samsung Knox® och Ciphr applikationer är föremål för ständiga penetrationstest och säkerhetsrevisioner. Säkerhetsfläckar släpps regelbundet för att vara steget före potentiella säkerhetshot. Samsung Knox® är ett varumärke med globalt förtroende och ledande inom säkerhet för mobila enheter.
    • Samsung erbjuder en ersättning på upp till $200.000,- till personer som kan avslöja sårbarheter i deras system. Om detta verkligen vore ett hot mot alla Samsung-enheter skulle det ha avslöjats online. www.tinyurl.com/samsungbounty
    • Andra servrar som använder Samsungs är fortfarande öppna för EncroChat, trots deras uttalanden om att stänga anslutningarna till alla Samsung-enheter. Ciphr erbjuder även Blackberry-enheter, men EncroChat har också blockerat dessa anslutningar.
    • Online hittar du otaliga artiklar som talar illa om nästan alla företag i vår bransch. Vi undersöker dem alla, men många har inga bevis eller meriter och tros vara falska. Vi uppmuntrar våra kunder att ha i åtanke motiven bakom det som läggs upp på nätet. När avslöjanden presenteras för säkerhetscommunityt innehåller de tillräckligt med detaljer för att läsaren själv ska kunna verifiera uppgifterna. Utan den informationen kan dessa påståenden inte anses vara trovärdiga.

Vi vill tacka våra kunder och partners för ert fortsatta förtroende och stöd. Vi kommer att fortsätta vara trogna våra principer om säkerhet, innovation och professionalism.

Tack,
CIPHR Management